Activiteiten Kinderdagverblijf

KOV Huize Hopsasa Emmen

Onder activiteiten verstaan wij alles wat de kinderen (kunnen) ondernemen in hun ontwikkeling, o.a. knutselen, (kring)spelletjes, (voor)lezen, vrij spel, muziek maken, tafel dekken, met z’n allen eten, buitenspelen, opruimen. De activiteiten zijn aangepast aan de leeftijd en het ontwikkelingsniveau van de kinderen.

Omdat wij tegemoet willen komen aan de individuele wens van het kind, werken wij regelmatig met groepsoverschrijdende activiteiten tijdens “open deuren”. Dit houdt in dat er een of meerdere activiteiten aangeboden worden waaraan elk kind deel kan nemen, ongeacht wat de stamgroep is en dat alle groepsdeuren openstaan. De kinderen kunnen zelf kiezen welke activiteit ze hoelang willen doen.

Spelen op een andere groep mag ook altijd! Een kind kan/ mag zelf aangeven of het een keer op een andere groep wil spelen, bv. met een neefje of buurjongetje.

Voor kinderen vanaf 3 jaar worden activiteiten georganiseerd, dit noemen wij de 3+groep. Deze samengestelde groep kinderen komt bij elkaar in de bso ruimte. Daar krijgen de kinderen uitdagende activiteiten aangeboden, die aansluiten bij de leeftijd, waar op het kdv minder aandacht aan besteed wordt zoals knippen en prikken.

kinderopvang-huizehopsasa-emmen-aktiviteiten